Bålmiddag: Kylling i folie og banan med sjokolade

Merker at denne bloggen mer og mer utvikler seg til å bli en matblogg... Men jaja! Det er jo kos det og! Uansett! Når alle griller pølser og hamburgere, er det morsomt å gå litt utenfor boksen når man først skal grille. I helga var det avslutningstur på Klubben og vi oppfordret folk til å tenke kreativt! "Mest kreative middag ved bålet premieres!" - morsomt hvor mye noen hadde lagt i det, med 3-retters middag. Her er mitt forslag på middag ved bålet! Trengs litt forberedelse, men digg når du sitter der ved bålet : ) Kylling med grønnsaker i folie til middag og grilla banan med sjokolade som en liten dessert - yum!

Kylling med grønnsaker i folie

Du trenger: 1 kyllingfilet, en klatt smør, ca 1/4 brokkoli, 2 champignon, ca 1/4 rødløk, 2 fedd hvitløk, 3-4 tykke "ringer" agurk, salt og pepper og aluminiumsfolie

Kutt opp kylling i små biter. Stek kyllingen i de krydrene du liker best (jeg bruker som vanlig hvitløkspepper, paprikakrydder, provencekrydder og litt kajennepepper). Jeg steker kyllingen, selv om den senere skal på bålet av to grunner. Nummer 1: Kylling er farlig å spise rå, og derfor er det kjipt å drive å åpne pakken under bålet hele tiden for å se om kyllingen er ferdig. Nummer 2: Da blir den krydra sånn jeg vil, og kylling er, som de fleste sikker har merket, smakløs uten krydder. Kutt opp brokkoli, sopp, rødløk, hvitløk og agurk i små biter. Det er spesielt viktig at brokkolien er i små biter, slik at den blir gjennom"kokt" på bålet.

Smør "bunnen" av aluminiumsfolien du skal bruke med litt smør. Bland så kylling og grønnsaker sammen og legg det på folien. Legg i små biter av smør rundt i blandingen, sånn at blandingen har noe å steke på når det stekes på bålet. Pakk inn blandingen med to lag aluminiumsfolie. Grill på glør i bålet i cirka 10 minutter! Nytes med potetsalat.

Banan med sjokoladeDu trenger: 1 banan, noen ruter melkesjokolade og aluminiumsfolie

Skjær en stripe med en kniv fra toppen av bananen ned til bunnen gjennom skinnet, inn til "kjøttet". Dytt inn biter av sjokolade. Pakk inn med aluminiumsfolie og legg på gløra i bålet i cirka 5 min. Da skal bananen være myk og sjokoladen smeltet. Da kan den spises med skje! Digg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MatbloggtoppenMatprat
hits