Litt guide, litt mimring, masse bilder - all London


Canon EOS 7D + Sigma 30mm 1.4mm

Konsert, musikal, god mat, starbucks, byliv, hotellsenger, drinker og shopping! 15 ungdommer, eller bønder, drar til London. Galskap? Ja! Så absolutt er det, det. Men er det en ting som kjennetegner vår gjeng, så er det vel nettopp det. Galskap. Og vet du hva? Jeg digger gjengen vår, jeg. 

En dag ble i all hovedsak viet til severdigheter. En annen til musikal for min del og konsert for noen andres. Vi var på We will rock you. Det var faktisk helt rått! Fantastiske sangere, morsom historie og godt selskap. De andre dagene gikk i stor grad til shopping. Hver gang en ny etasje åpnet seg på f.eks. primark ville et nytt mekka åpne seg. Kan ikke tenke meg at noen andre enn småbygd bønder får den sykeste opplevelsen av storbyen. Hvis du leter etter shopping tips.. Du trenger ikke det. Jeg lover. Du kommer til å oppdage så mye rart på hvert hjørne!

St. James park. Parken ved Buckingham Palace. Ganske så vakker park. Mormor fortalte meg før vi dro at når du entrer en av parkene i London, vil du plutselig oppdage det faktum at du er i en grønn oase, totalt adskilt fra resten av byen. Rent, grønt - helt stille. Det stemte absolutt.


Canon EOS 7D + Canon EF 55-200mm

Jeg hadde også lest at når du er i en park vil du kunne se ekorn. Jeg så rundt meg og sa til en som stor ved siden av meg "håper det er ekorn her!". Jeg så rundt meg igjen før jeg oppdaget ett! Også to! Også tre! Pluselig så jeg at uansett hvor jeg så hoppet det rundt små ekorn. Små ekorn som gjorde seg flid med nøttene de fant, før de gravde dem ned, klappet til jorden, slik at ingen andre skulle finne deres egen nøtt før det trengte det selv igjen. Ganske fascinerende å se på! :D

De var ganske tamme, men litt lettskremte. Det var vel forsåvidt jeg også.

Underground ble selvfølelig flittig brukt. Kjøpte Oyster Card sone 1-2 for en uke selv om vi var der bare fem dager. Kostet omtrent 300 kr, og funket perfekt for vårt bruk. De som skulle til O2 arena kom seg dit, vi kom oss fram og tilbake til Oxford street, Picadelly circus, Tottenham Court Road - rett og slett dit vi skulle. Kjøpte kortet på Undergrounden på Victoria Station, litt stress å finne, men gikk fint. Fra flyplassen, Gatwick, til Victoria brukte vi Gatwick Express, som vi bestilte fra londonbilletter.no for cirka 300 kr det også.

Vi var ikke inne på noen typiske severdigheter, men vi fikk sett det vi ville se. Og det var egentlig perfekt for oss! Vi gikk rundt og fikk sett Big Ben, London Eye og Buckingham Palace hvertfall. Husker ikke heelt alle tingene vi så, men for oss var det nok å se. 

Når det gjelder hotell var alle femten innlosjert på Grand Plaza Serviced Apartments i Bayswater, Notting Hill. Dette var leiligheter med fire, fire og sju på rommene. Vi kjøpte og lagde vår egen frokost. Rommene var fine, med store vinduer, fin aircondition og gode senger. Det var rent og pent, rett og slett det vi trengte til en pen pris. Vi booket gjennom booking.com.

Vi spiste, hele gjengen, på en mexicansk restaurant to ganger. Maten var fantastisk digg! Skikkelig mexicansk følelse, med musikk og sombreroer til alle! Spennende og smaksrike drinker og retter til pene priser. 3 minutter fra hotellet vårt. Loco Mexicano, Westbourne Grove nær Bayswater tubestation. Anbefales på det sterkeste!

En ting vi nå også kan stryke fra vår bucket list er at vi har sett den blå døra fra filmen Notting Hill, den burde ikke vært vanskelig å finne.. Men det var den søren meg. Vi brukte tre timer på å finne den. Men for søren! Vi fant den :D Haha. Fantastisk. Jeg vil kanskje ikke anbefale å bruke en dag på bare det. Men vi fikk jo sett mye av bydelen vår og fikk litt tid på å være sammen vi jentene.

Alt i alt, en fantastisk tur som jeg ikke ville vært foruten. Alt gikk på skinner med 15 stykker. Hvem skulle trodd det? Mye fordi vi hadde tenkt og sett på mye på forhånd. Det er verdt å nevne at vi fløy med RyanAir. For å faktisk ha en billig reise, er det vitkig at man vet om alle regler, slik at man ikke må betale drøye summer for f.eks. et par centimeter for stor bagasje eller å ikke ha skrevet ut billetten. Så vil du ha en behagelig og hyggelig reise, velger du ikke Ryanair. Men ønsker du utelukkende en billig reise, kan du velge Ryanair. Men pass på å lese regelverket!Jeg kan ikke så mye om London. Har bare vært der en gang og ikke så lenge en gang. Men dette var hva vi gjorde og hva jeg med ærlige øyne og ord kan si om London. Men kan med ærlige ord si at dette er en by jeg virkelig liker. Tror alle hadde en skikkkelig bra tur. Det hadd ei alle fall jeg! Rett og slett. Med en god dose galskap.

Mobilen min heter forresten nå Even.

2 kommentarer

Tarrrina

08.10.2012 kl.09:18

VERDENS BESTE TUR MED VERDENS BESTE MENNEKSER!! hihiih. Vil tilbake NÅ! :D

Marthe :)

08.10.2012 kl.23:07

AWESOME! :D Takk for turen! <3 (Og for bildene dine! De eier, forresten! Du er rååå :D)

Skriv en ny kommentar

MatbloggtoppenMatprat
hits