Foccacia med rosmarin og maldonsalt






Du trenger: 7 dl lunkent vann, en pakke gjær, cirka 1,5 dl god olje, 1/2 ts sukker, 1 ts salt, 14 dl hvetemel, 2 hvitløksfedd, frisk rosmarin, ønsket krydder, maldonsalt.



Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett tre spiseskjeer olje, salt og sukker i vannet. Ha i hvetemel. Tilsett litt mer olje og ?smør? rundt deigen. Deigen skal være seig! Men la det være litt olje rundt hele deigen (Her ville jeg beregnet cirka en halv desiliter).  La deigen heve til dobbel størrelse (cirka en time).

Mens deigen hever, blander du sammen en olje til å ha oppå brødet. Bland sammen 1 dl olje, finhakket/presset hvitløk, grovhakket rosmarin og krydder (jeg brukte hvitløkspepper, cumin og litt chilipowder) til å ha på brødet. La trekke til deigen er ferdighevet.





Hell deigen i en langpanne. La etterheve i 20-30 minutter. På bildet har jeg brukt litt av urteoljen som jeg lagde tidligere til å smøre utover deigen. Dette kan være lurt for å få deigen jevnt utover. 

Når deigen er etterhevet ferdig, kan du smøre oljen med krydder over med slikkepott og drysse over en neve flaksalt. Stek på nederste rille i 30 minutter på 225 grader.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MatbloggtoppenMatprat
hits