Foccacia med rosmarin og maldonsalt






Du trenger: 7 dl lunkent vann, en pakke gjr, cirka 1,5 dl god olje, 1/2 ts sukker, 1 ts salt, 14 dl hvetemel, 2 hvitlksfedd, frisk rosmarin, nsket krydder, maldonsalt.



Ls opp gjren i lunkent vann. Tilsett tre spiseskjeer olje, salt og sukker i vannet. Ha i hvetemel. Tilsett litt mer olje og ?smr? rundt deigen. Deigen skal vre seig! Men la det vre litt olje rundt hele deigen (Her ville jeg beregnet cirka en halv desiliter). La deigen heve til dobbel strrelse (cirka en time).

Mens deigen hever, blander du sammen en olje til ha opp brdet. Bland sammen 1 dl olje, finhakket/presset hvitlk, grovhakket rosmarin og krydder (jeg brukte hvitlkspepper, cumin og litt chilipowder) til ha p brdet. La trekke til deigen er ferdighevet.





Hell deigen i en langpanne. La etterheve i 20-30 minutter. P bildet har jeg brukt litt av urteoljen som jeg lagde tidligere til smre utover deigen. Dette kan vre lurt for f deigen jevnt utover.

Nr deigen er etterhevet ferdig, kan du smre oljen med krydder over med slikkepott og drysse over en neve flaksalt. Stek p nederste rille i 30 minutter p 225 grader.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MatbloggtoppenMatprat
hits