Spanske kjøttboller med spicy tomatsaus



Du trenger: 400g kjøttdeig, 1/2 dl melk, 1 finhakket rødløk, 3 hvitløksfedd, 1 egg, 1 hel chili, 2 skiver loff uten skorpe, 1ts olje, 1dl hvetemel



Finhakk rødløk og chili. Smuldre loff og press/finhakk hvitløk. Bland sammen med alle de andre ingrediensene utenom melet og oljen, til en jevn deig.



Tilsett eventuelt litt mel for å gjøre deigen så jevn at du kan trille små boller av den. Det kan være lurt å ha litt mel på benken og rulle små boller på dette underlaget.

Ha litt olje i stekepanna og stek bollene på middels varme.



Til tomatsausen trenger du: Hakkede tomater, 1/2 rødløk, 2ss hot salsasaus, 1ts chilipowder, 1 hvitløksfedd

Jeg brukte stavmikser (kan bruke blender) for å gjøre sausen litt mer jevn, men hvis du liker at det er litt mer "mat" i sausen, trenger du ikke kjøre ingrediensene sammen. Bland alle ingrediensene sammen i en kjele og la sausen putre i cirka en halvtime, så alle smakene setter seg skikkelig. Når gjestene kommer kan du ha kjøttbollene i sausen og la varme i cirka 10 min.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MatbloggtoppenMatprat
hits