Kyllingrullader med fetaost og chili

Du trenger: 4 kyllingfileter, cirka 8 skiver spekeskinke, en pakke fetasnack med soltørkede tomater fra Arla, en hel chili (+tannpirkere ELLER plastfolie)Legg kyllingfilet på plastfolie og legg et lag med plastfolie over eller inn i en plastpose (Legger du ikke dette både over og under, blir fileten mer hakkete og ikke like jevn - den blir rett og slett ikke like fin). Bank kyllingfileten til den er cirka 1 cm tykk (med kjevle e.l). Legg 1-2 skiver spekeskinke på hver filet.Hakk chilien og ha i sammen med fetaosten. Mos med gaffel eller kjør sammen med stavmikser. Legg en stripe på hver kyllingfilet. 

Nå har du to valg for hvordan du vil rulle sammen fileten! Enten så kan du rulle den sammen og stikke i tannpirkere (uten smak!!) slik at den holder seg sammen. Dette gjorde jeg denne gangen. Eller så kan du gjøre noe annet, som gjør rullen mye jevnere. Her kommer beskrivelsen:  

Legg kyllingfileten på plastfolie. Rull sammen til ruller, ved å bruke plastfolien. Surr rullen helt sammen slik at rullen er helt tett. Kok opp en kjele med vann, la vannet koke. Legg rullene oppi vannet når det koker. La vannet koke opp igjen, sku av platen og la rullene ligge i vannet i cirka 10 minutter. Krydre med ønsket krydder (jeg brukte hvitløkspepper, paprikakrydder, litt salt) og stek kjapt i stekepanna med litt smør. Del opp i biter når gjestene kommer og varm i stekeovn rett før servering.Om du brukte tannpirkere krydrer du på samme måte som beskrevet tidligere, jeg brukte paprikakrydder, hvitløkspepper og salt. Stek så i stekepanna for å få en hinne på filetene.

Stek i ovn på 200 grader i 12 minutter for å gjennomsteke skikkelig. La avkjøles, ta ut tannprikerne og del opp i biter. Varm opp rett før servering i stekeovn.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

MatbloggtoppenMatprat
hits